Jeanette Renders van natuurcamping De Biezen ontvangt groen-blauwe handdruk


28 mei 2020

Bakel - Op 27 mei ontving mw. J. (Jeanette) Renders van natuurcamping De Biezen in Aarle-Rixtel/Bakel , uit handen van Ernest de Groot, dagelijks bestuurslid van waterschap Aa en Maas, de groen-blauwe handdruk. Zij krijgt deze handdruk vanwege haar enorme inzet op het terrein van landschaps- en oeverbeheer, natuur- en wateronderzoek en natuur- en watereducatie. Ernest de Groot: “Ik kom maar weinig mensen tegen in Oost-Brabant, die zo actief op meerdere terreinen met water en natuur in de weer zijn als Jeanette Renders van natuurcamping De Biezen.” Van de 10 genomineerden had de regio-commissie Boven-Aa haar op de 1e plek gezet.

Natuurcamping De Biezen

Als lid van de Waterwerkgroep Gemert-Bakel, coördinator Slootjesdagen IVN en ambassadeur van de Esperloop en de Snelle Loop liggen water en natuur Jeanette Renders aan het hart. Rina en dochter Jeanette Renders zetten op natuurcamping De Biezen het levenswerk van Wim Renders voort. Mensen komen over het gehele kampeerterrein in aanraking met natuur en water en met kunst en cultuur. De Biezen is een prachtig natuurkampeerterrein met veel vogels, vlinders, libellen en andere insecten. Overal zijn verassende hoekjes en prachtige kunst op het kampeergedeelte. Zo zijn er amfibieënpoel, vogelkijkhut, oeverzwaluwen- en ijsvogelwand en vleermuisbunker.
Een aanrader voor natuurliefhebbers die tot rust willen komen en van water (beekjes en poelen) houden.

Groen-blauwe handdruk

De groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische/recreatie) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid, hydrologie en ecologie. De regionale commissies van het waterschap reiken deze prijs uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving vanuit de samenleving.

Foto: Jeanette Renders met haar dochter en Ernest de Groot, dagelijks bestuur Aa en Maas. Foto: waterschap Aa en Maas.