Dijkgraaf kondigt vertrek aan


24 augustus 2020

Dijkgraaf Lambert Verheijen legt na een periode van ruim 15 jaar zijn ambt als dijkgraaf neer. Sinds 2005 is hij voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas. Lambert Verheijen blijft dijkgraaf tot april 2021. Het algemeen bestuur van het waterschap is nu aan zet om een opvolger te vinden.

In 2005 startte Lambert Verheijen als dijkgraaf bij waterschap Aa en Maas en hij zit nu in zijn derde ambtstermijn. Vanaf 1987 was hij lange tijd lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant, en vanaf 1992 ook lid van Gedeputeerde Staten. Van 2015 tot 2019 zat Lambert Verheijen namens de PvdA in de Eerste Kamer.

Dijkgraaf Verheijen foto Wim Roefs
Dijkgraaf Lambert Verheijen. Foto: Wim Roefs

15 jaar aan het roer

“Na 15 dienstjaren als dijkgraaf is het tijd het stokje over te dragen en mijn tijd te gaan besteden aan andere dingen in het leven. Ik doe dit met gemengde gevoelens want dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je kunt hebben”, aldus Lambert Verheijen. “Het is ook een uitdagende baan gezien de klimaatvraagstukken die voor ons liggen. Deze laatste maanden steek ik dan ook graag mijn energie in de uitdagingen van het waterbeheer.”

Waardevol

Ernest de Groot, lid dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas: “Opvallend aan Lambert Verheijen is zijn brede interesse in alle watergerelateerde zaken. Zijn enorme hoeveelheid kennis is van beduidend toegevoegde waarde. Dat geldt ook voor zijn grote netwerk op Europees, landelijk, provinciaal en regionaal niveau dat hij ten dienste van het waterschap inzet.”


Persvragen? Neem contact op:

Joletta Noomen

Functie
Adviseur Communicatie
Telefoon
073 615 6872
E-mail
jnoomen@aaenmaas.nl