Werkervaringsplaatsen


Ben je tussen de 18 en 26 jaar, klaar met je opleiding en starter op de arbeidsmarkt? En woon je in een gemeente waar Startersbeurzen worden aangeboden? Of heb je een afstand tot de arbeidsmarkt? Dan is een werkervaringsplaats bij Aa en Maas wellicht iets voor jou.

Werkervaring opdoen via de Startersbeurs

Met de Startersbeurs kunnen afgestudeerde jongeren op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. Elke maand ontvangt een starter hiervoor een vergoeding van 500 euro per maand.

Meer info over een werkervaringsplaats

Werkervaring op basis van Social return

We bieden ook werkervaringsplaatsen aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doen we in het kader van Social return en de Participatiewet. Een werkervaringsplaats op basis van Social return biedt gedurende drie tot zes maanden een werkplek. De werkzaamheden bepalen we in overleg en stemmen we af op eventuele beperkingen en behoeften. Ook voor deze werkervaringsplek geven we een vastgestelde vergoeding.


Vragen? We helpen je graag verder!