Kom langs in Keent tijdens onze Waterdag in de natuur


Kom zondag 9 juni naar Keent en beleef op deze waterrijke plek onze jaarlijkse Waterdag in de natuur. Van 11.00-16.00 uur kunnen kinderen onder andere waterdiertjes vangen, de dijk inspecteren en meedoen aan een zandzakken race. Er is vanalles te beleven voor jong en oud! Toegang is gratis.

Leuke, stoere en leerzame activiteiten

Kinderen staan centraal deze dag! Met allerlei leuke, stoere wateractiviteiten worden ze een echte waterbaas. Maar ook (groot)ouders hoeven zich niet te vervelen. Geniet van een hapje en drankje op het gezellige terras. Luister naar de troubadour of probeer eens een echte Taurosburger. Struin langs kraampjes en leer meer over bevers en dassen, maak kennis met onze subsidies of test je waterkennis met het Waterrad van avontuur. Een greep uit de kinderactiviteiten:

Waterdiertjes vangen

Ben je nieuwsgierig welke waterdiertjes er onder water leven? Doe dan mee en vang met je schepnet waterdiertjes in de poel. Samen met onze ecologen en IVN ontdek je hoeveel verschillende waterdiertjes er wel niet zijn. Je zult verstelt staan!

Word een dijkwachter

Help je ons mee om de dijken stevig te houden? Ga met een helm op en veiligheidshesje aan mee op inspectie langs onze ‘Dijk van een wand’. Met je pen in de hand noteer je wat er allemaal moet gebeuren, zodat we droge voeten houden.

Zandzakken race

O jee, wat als het water komt!? Dan moeten de zandzakken voor de deur. Of tegen de dijk. Neem het tegen elkaar of je ouders op en kijk wie het snelst zandzakken kan stapelen.

Flushfun

Help jij mee om het water schoon te houden? Dan is het belangrijk dat je weet wat je wel en niet door de wc mag spoelen! Doe een gooi met de 3P’s (poep, plas en pleepapier) en wie weet scoor jij de meeste punten.

Aanmelden

We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Voor elk kind dat zich aanmeldt ligt er een stempelkaart klaar en iets lekkers. Waterbazen met een volle stempelkaart verdienen een prijsje.

Kom je ook? Meld je dan aan door een mail te sturen naar communicatie@aaenmaas.nl onder vermelding van Waterdag in Keent.

Adres

De Waterdag in de natuur vindt plaats bij Grazelands Rewilding: Zuijdenhoutstraat 2, 5359 NB in Keent.

Samenwerking

Deze dag is mede mogelijk gemaakt met Brabants Landschap, IVN Grave en Grazelands Rewilding.

Aanmelden voor de Waterdag in de natuur?

Stuur een mailtje naar:

E-mail
communicatie@aaenmaas.nl