Uitnodiging bestuurdersmiddag ‘Gezond water, voor nu en later’


Graag nodigen we u uit voor een inspirerende middag over gezond water, voor nu en later. Tijdens deze bestuurdersbijeenkomst op donderdag 9 maart tussen 14:00 en 17:00 uur op onze rioolwaterzuivering (RWZI) in Oijen, nemen we onze nieuwe PACAS-installatie feestelijk in gebruik. Deze installatie haalt met behulp van koolstof medicijnresten uit afvalwater. Minister Mark Harbers is aanwezig voor de openingshandeling en zal ook deelnemen aan een paneldiscussie. Healthcare futurist Koen Kas geeft een boeiende lezing. Verderop in dit bericht leest u meer over het programma.

Aanmelden

Wij hopen u ook te mogen begroeten tijdens deze inspirerende middag met voldoende ruimte om te netwerken. Aanmelden kan via onderstaande button.

Aanmelden bestuurdersbijeenkomst

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingeborg Riedstra, communicatieadviseur bij waterschap Aa en Maas via iriedstra@aaenmaas.nl of 06-83 15 05 76.

Medicijnresten

De Nederlandse bevolking gebruikt steeds meer medicijnen. De resten daarvan komen in het riool en daarna in sloten en rivieren terecht; slecht voor het waterleven en lastig voor de bereiding van drinkwater. Ook beperkt het de mogelijkheid om waardevolle stoffen te winnen uit afvalwater en gezuiverd water te hergebruiken voor bijvoorbeeld droogtebestrijding, industrie en tuinbouw.

Steeds meer eisen en toepassingen voor afvalwater

De PACAS-installatie is slechts een eerste stap om de waterkwaliteit te verbeteren. In een snel veranderende wereld met steeds meer stoffen en steeds meer eisen en toepassingen voor afvalwater zijn we er nog niet. Het is nodig om hier samen ambities over uit te spreken: hoe schoon willen we ons water hebben? En hoe houden we dat betaalbaar? Daarnaast moeten we natuurlijk vooral ook samen kijken hoe we de hoeveelheid medicijnresten en andere microverontreinigingen in afvalwater kunnen verminderen. Over deze vraagstukken willen we graag met u in gesprek tijdens deze inspirerende bijeenkomst op onze rioolwaterzuivering in Oijen.

Programma

  • 14:00 uur: Aanvang
  • Ontvangst genodigden met koffie/thee en iets lekkers
  • Welkom door Mario Jacobs (dijkgraaf Aa en Maas) en Tom Jessen (dagvoorzitter)
  • Paneldiscussie ketenpartners o.l.v. Tom Jessen
  • Openingshandeling bij silo van de PACAS-installatie door minister Mark Harbers en dijkgraaf Mario Jacobs
  • Lezing van keynote speaker Koen Kas, visionair op het gebied van gezondheidszorg
  • Netwerkborrel met hapje en drankje
  • 17:00 uur: Einde bijeenkomst

Koen Kas

Professor Koen Kas is digitaal bioloog en moleculair oncoloog, life sciences-entrepreneur en trendwatcher. Met bijna 25 jaar ervaring in de biomedische wetenschappen en de gezondheidssector werkt hij met de ambitie om gezondheidszorg meer gepersonaliseerd, voorspellend, participatief en preventief te maken. Door partijen bij elkaar te brengen streeft hij naar een wereld waar mensen juist minder medicijnen gaan gebruiken omdat de kwaliteit van hun gezondheid toeneemt.

Professor Koen Kas.

Aanmelden

Wij hopen u ook te mogen begroeten tijdens deze inspirerende middag met voldoende ruimte om te netwerken. Aanmelden kan via onderstaande button.

Aanmelden bestuurdersbijeenkomst

Adresgegevens en parkeren

RWZI Oijen, Parallelstraat 1, 5394 LW Oijen.

Parkeren kan op het terrein van de RWZI, parkeerwachters wijzen u de weg.

Agendatip

Nog een agenda-tip: zaterdag 11 maart is er een open dag op onze RWZI in Oijen met rondleidingen over het terrein van de rioolwaterzuivering en leerzame en leuke activiteiten voor jong en oud.

Lees meer over de open dag op 11 maart


Vragen? Wij helpen u graag!

Ingeborg Riedstra

Functie
Adviseur Communicatie
Telefoon
06-83 15 05 76
E-mail
iriedstra@aaenmaas.nl

Bezoek ook de open dag op onze rioolwaterzuivering in Oijen