Tentoonstelling Caners in een nieuw jasje


De tentoonstelling van Museumgemaal Caners is in een nieuw jasje gestoken. Dit hebben wij als waterschap niet alleen gedaan. Voor de herinrichting hebben we samenwerking opgezocht met scholen. Een mooie kans om de frisse blik van de jongere generatie te gebruiken en deze doelgroep kennis te laten maken met het (werk van het) waterschap.

Allereerst hebben we gebruik gemaakt van de creativiteit van het Talentatelier van het Koning Willem I College om een interieurstijl en indeling voor het museumgemaal te bedenken. Een interessante opdracht, vanwege de kaders en randvoorwaarden van een monumentaal pand en als tegenhanger de vrijheid voor een hele nieuwe indeling van de tentoonstelling in het gebouw.

Drie groepjes studenten van verschillende opleidingen (Verzorging, Interieuradvies, Architectuur en ICT) hebben voor ons een moodboard gemaakt met ideeën, stijlen en indeling om tot een mooi nieuw ontwerp te komen voor de tentoonstelling.

Deze drie ontwerpen hebben we samengevoegd tot één ontwerp en tot uitvoering gebracht. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van een hele andere kracht; de uitvoeringskracht van de leerlingen van het Hooghuis locatie ZuidWest in Oss. Zij hebben de meubels gebouwd en geïnstalleerd  in het gebouw.

Het mooiste aan deze samenwerkingen is om de ontwikkelingen van de leerlingen en studenten te zien en de trots in wat ze gemaakt hebben. Het leert ons als waterschap ook hoe waardevol zo’n samenwerking is. Veel van hen hadden nog nooit van het waterschap gehoord. Op deze manier geven we meer zichtbaarheid aan het waterschap en bereiken we een mooie doelgroep: onze toekomst.

Meer over