Mooiste plekje van collega Kelly van Lith, communicatieadviseur

Waarom is dit mijn mooiste plekje?

Collega Kelly van Lith Hemelrijkse Waard_5

Sowieso voel ik me verbonden met de Maas. Geboren en getogen in ‘het dorp aan de rivier’ stroomt   de Maas als een rode draad (of blauwe ader) door mijn leven. Mijn vroegste jeugdherinneringen gaan terug naar de Lithse Ham waar we elke zonnige dag van het jaar doorbrachten met zwemmen, surfen, BBQ-en chillen. Het pontje dat Lith verbindt met Gelderland brengt sentiment naar boven als ik denk aan alle zondagen dat we de Maas overstaken om de dag bij mijn oma in Dreumel door te brengen. En doordeweeks stond ik bijna dagelijks mijn vader op te wachten als hij terugkwam van zijn werk en met zijn fiets de pont afkwam. Ik mocht dan het laatste stukje voorop de stang mee naar huis. Mijn zus en ik delen de liefde voor de Maas en zij is sinds een aantal jaar de gelukkige bewoonster van een schattig dijkhuisje met uitzicht op… het pontje!

Deze liefde voor de Maas maakt dat ik graag in de Hemelrijkse Waard kom. Vooral als ik behoefte heb om mijn hoofd leeg te maken. Je kunt hier heerlijk uitwaaien en genieten van het weidse uitzicht. Bovendien herinnert het me aan mijn jeugd en mijn vader die er helaas niet meer is.

Waterweetje

Collega Kelly van Lith Hemelrijkse Waard_3

Als waterschap zijn we nauw betrokken bij de plannen om de 26 kilometer lange Maasdijk te versterken, die zich ook om de Hemelrijkse Waard buigt. Op deze plek komen natuur, hoogwaterveiligheid en waterkwaliteit samen. Dankzij het afgraven van het gebied is er meer ruimte voor de rivier bij hoogwater. Met de komst van de nevengeul en de beek, krijgt het waterleven weer een kans om zich te ontwikkelen. Dat is goed voor de waterkwaliteit. Samen met bewoners, ondernemers en belanghebbenden werken we samen aan de toekomst van het karakteristieke gebied rond de Maas. Het resultaat: een sterkere dijk en een prachtig gebied met ruimte voor mens, rivier en natuur. Voor meer informatie, ga naar www.meanderendemaas.nl.

Ga naar de Genieten van water pagina voor meer tips