Verwaarloosde boten en illegale steigers in de Aa aangepakt


19 maart 2024

De gemeente ‘s-Hertogenbosch pakt vaartuigen aan die (deels) zijn gezonken of afgedreven in de Aa. Wij helpen de gemeente daarbij. De boten zorgen niet alleen voor een rommelig uiterlijk, maar leiden soms ook tot gevaarlijke situaties.

Het wordt moeilijker om veiliger te varen, er ontstaat milieuschade door schadelijke stoffen in het water en de boten veroorzaken schade aan de oevers, waar planten en dieren leven.

60 boten verwijderd

Op basis van de zogeheten Wrakkenwet ruimt de gemeente zo’n 60 (deels) gezonken en afgedreven boten op. Ook verwijderen we samen illegaal gebouwde steigers, palen en andere bouwsels op of naast het water.

De vaartuigen waar het om gaat, worden gemarkeerd met een brief. De eigenaren hebben de mogelijkheid om zich te melden en een zienswijze in te dienen. Vanaf 2 april worden de vaartuigen verwijderd.

De gemeente verwijdert verwaarloosde boten (foto: gemeente 's-Hertogenbosch)

Ook oplossing langere termijn

“We willen goed en veilig vaarwater dat weer aantrekkelijk is voor alle mensen die er gebruik van maken. Dat vraagt ook om een aanpak op de langere termijn. De inzet daarvan is om de ligplaatsen van vaartuigen goed te gaan regelen en te kijken naar mogelijke aanmeerplekken”, vertelt wethouder Ralph Geers van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Heb je vragen of wil je meer weten? Dan verwijzen we je graag door naar de site van de gemeente ’s-Hertogenbosch.