Lezing over meer biodiversiteit op onze dijken


27 maart 2024

Natuurvereniging IVN Grave en waterschap Aa en Maas houden op donderdag 4 april samen een lezing over meer biodiversiteit op de dijken in onze omgeving. Onze collega’s Pieter Jeuken (dijkbeheerder) en Hanneke Kloosterboer (beleidsadviseur) zetten uiteen hoe we binnen het waterschap omgaan met het maaien en verpachten van dijken, zodat flora en fauna meer kans krijgen zich te ontwikkelen.

Bloemrijke en kruidenrijke dijken

Onze dijken moeten stevig genoeg zijn om ons te beschermen tegen hoog water. Het gras op de dijk zorgt voor deze stevigheid. Een bloemrijke en kruidenrijke dijk is niet alleen goed voor de insecten, maar ook voor de dijk zelf. De ene plant wortelt oppervlakkig, en de andere diep. Dit zorgt voor een extra stevige grasmat. Met de nieuwe manier van onderhoud zorgen we ervoor dat het vergroten van biodiversiteit en het versterken van onze dijken hand in hand gaan. Bovendien is het ook nog eens een prachtig gezicht voor alle fietsers en wandelaars die van de dijk genieten!

Deze lezing bijwonen?

De lezing vindt plaats in dorpshuis Ons Trefpunt (Beukenlaan 11, Velp). De entree is € 5,00, inclusief koffie of thee. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar ivngrave.natuureducatie@gmail.com.

Voor meer informatie kunt u terecht bij René van den Heuvel (06-57 01 83 01), lid van het bestuur van Natuurvereniging IVN Grave.

Bloemrijkedijken