Collega's fietsen langs de 'toekomstige' kustlijn van Nederland


25 juni 2024

Afgelopen vrijdag 21 juni fietsten 10 van onze collega's langs de 'toekomstige' kustlijn van Nederland. De kustlijn waarvan we hopen dat die nooit werkelijkheid wordt. Onze sportieve collega's deden mee aan de Climate Classic en fietsten van Breda naar Utrecht (125 km) en van Breda naar Groningen (375 km). Helden in spandex!

Aandacht voor klimaatverandering

De vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens tot 2,5 meter bij te komen (Bron: Klimaatscenario’s KNMI). Dat moeten we koste wat kost voorkomen. Deelnemers van de Climate Classic vragen aandacht voor klimaatverandering en haalden geld op voor Wetlands International; het goede doel van dit jaar. Wetlands International zet zich in voor de bescherming en het herstel van wetlands. Wetlands (in het Nederlands drasland) zijn natte landschappen, die, als ze goed onderhouden worden, grote hoeveelheden CO₂ opslaan. In totaal is er een bedrag van €111.332,- opgehaald voor het herstel van wetlands.

Team 125 km.

Klimaatbelofte

Deelname aan de Climate Classic is niet vrijblijvend. Deelnemers doen voorafgaand aan hun inschrijving een Klimaatbelofte. Ze zetten zich op verschillende manieren in voor een duurzamere planeet. Op deze manier vragen deelnemers niet alleen aandacht voor het probleem, ze ondernemen zelf ook actie.

We zijn trots op onze collega's die na de nodige ups en downs allemaal de finish haalden!

Team 375 km.

Kijk voor meer informatie over de Climate Classic en Wetlands International op de website van stichting Cycling 4 Climate.