Waterschapsbelasting in februari op de mat of digitaal in de berichtenbox


7 februari 2024

In februari ontvangen de inwoners en bedrijven in Oost-Brabant hun aanslagbiljet met gemeentelijke- en waterschapsbelastingen van de Belasting Samenwerking Oost Brabant (BSOB). Op dit aanslagbiljet staan de belastingen die je betaalt aan ons waterschap. Op het aanslagbiljet staat ook de WOZ-waarde van jouw woning of bedrijfspand.

Wie gebruik maakt van de Berichtenbox (de digitale postbus) van MijnOverheid ontvangt via de e-mail een bericht dat de aanslag in de Berichtenbox zit. Wie (nog) niet is aangemeld bij de Berichtenbox ontvangt een papieren aanslag per post. Bij het aanslagbiljet zit een flyer waarop je kunt zien waar we het belastinggeld aan besteden.

Bekijk de belastingflyer (pdf, 429 kB)

Wist je dat BSOB de belastingtaak voor jouw waterschap uitvoert?

De BSOB zorgt ervoor dat iedereen die belasting moet betalen (belastingplichtigen) een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Met het belastinggeld zorgen we als waterschap voor veilige dijken, we maken je afvalwater schoon en we investeren in een watersysteem dat is opgewassen tegen een steeds extremer klimaat met korte, hevige regenbuien en lange periodes van droogte.

Bezwaar maken? Dat doe je gratis en eenvoudig via de BSOB

Voor sommige belastingen, waaronder de waterschapsbelasting, is een WOZ-waarde nodig. Deze wordt ook door de BSOB bepaalt. Wil je bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde van je woning? Dat kan gratis en eenvoudig via de BSOB. Klik hiervoor op onderstaande button.

Bezwaar indienen BSOB(opent in nieuw venster)

In termijnen betalen? Vraag een automatische incasso aan

Je kunt het aanslagbiljet in maximaal tien termijnen betalen. Dit kan met een automatische incasso. Deze kun je aanvragen via de digitale balie van de BSOB. Klik hiervoor op onderstaande button.

Automatische incasso aanvragen(opent in nieuw venster)

Vragen over je aanslag? Neem contact op met de BSOB

De BSOB regelt de belastingzaken voor ons. Ze zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur op nummer 088-551 00 00.

belastingflyer