Snoeiwerkzaamheden bij Drongelens kanaal, fietsers worden omgeleid


28 februari 2024

We voeren onderhoud uit op fiets- en wandelpaden bij het Drongelens kanaal. Van Waalwijk tot ongeveer Den Bosch snoeien we de bomen. Dat doen we in delen, omdat het om een stuk van zo’n 20 kilometer gaat. Fietsers en wandelaars moeten rekening houden met verkeersomleidingen.

We zijn momenteel bezig in Vught bij de Deutersestraat richting de Duinweg. Om goed bij de bomen te kunnen, wordt soms een deel van het fietspad afgesloten. Dit duurt zo’n 3 tot 4 dagen. Er zijn omleidingen ingesteld.

Gevaarlijke situaties voorkomen

We voeren preventief onderhoud uit door de bomen te opkronen. Dat is een vorm van snoeien, waarbij de onderste takken worden verwijderd. Ook halen we dood hout en andere, loshangende takken weg. Dat doen we om gevaarlijke situaties te voorkomen en zodat er meer ruimte ontstaat. Voor zowel het verkeer op de weg als voor onze machines die de waterkant maaien.

Losse takken en dood hout worden verwijderd.

Tijdelijke stop vanwege broedseizoen

De klus duurt in totaal meerdere weken. In Vught zijn we tot 15 maart bezig. Daarna mogen we tijdelijk niet snoeien in verband met het broedseizoen van vogels. De rest van het fietspad, richting Den Bosch, staat in het najaar op de planning.

Door de werkzaamheden wordt het fietspad soms afgesloten.