Ontdek de Design Challenge: "Ondersteboven van Water in de Henriëttewaard"!


22 februari 2024

Met soms een groot tekort, of zoals de afgelopen weken, een grote overvloed aan water, is het altijd wat met water in Nederland en zo ook in de Henriëttewaard in Den Bosch. Met aan de ene kant rivieren die buiten hun oevers treden door extreme regenval en aan de andere kant problemen door periodes van droogte, kan dit gebied wel wat ontwerpkracht gebruiken! Hoe kunnen we het watersysteem op een nieuwe manier organiseren zodat we antwoord geven op de toekomstige opgaven van de overvloed en de tekorten aan water?

Om onder andere deze vraag te beantwoorden nodigt Kunstloc Brabant, in samenwerking met de Zuiderwaterlinie Alliantie, Staatsbosbeheer, TU Delft, NVTL, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Gemeente ’s-Hertogenbosch, de Provincie Noord-Brabant en ons multidisciplinaire teams uit om deel te nemen aan deze Design Challenge. Wie we zoeken: multidisciplinaire teams bestaande uit kunstenaars, (landschaps-) architecten, ontwerpers, makers, waterbouwkundigen, ecologen en erfgoeddeskundigen.

Meld je aan tot en met 10 maart

Aanmelden kan tot en met 10 maart 2024. Vijf geselecteerde teams ontvangen elk een vergoeding van €7.500 en presenteren hun ontwerpen op de Dutch Design Week 2024.

Doe mee en draag bij aan een duurzame toekomst voor de Henriëttewaard. Alle details en aanmeldingsinformatie vind jeier op de website van Kunstloc Brabant. We kijken uit naar je aanmelding en creatieve bijdrage!