Peter Verlaan (46) nieuwe secretaris-directeur van waterschap Aa en Maas


25 april 2024

Peter Verlaan (46) is de nieuwe secretaris-directeur van waterschap Aa en Maas. Hij startte 23 april in zijn nieuwe rol. De secretaris-directeur geeft leiding aan de ambtelijke organisatie (als directeur) en adviseert het dagelijks bestuur, de dijkgraaf en het algemeen bestuur (als secretaris). Ook is de secretaris-directeur WOR-bestuurder, volgens de Wet op de Ondernemingsraden. Hij is de schakel tussen het bestuur en de organisatie.

Peter Verlaan, nieuwe secretaris-directeur van waterschap Aa en Maas.

Op dit moment werkt Peter al ruim 8 jaar bij waterschap Aa en Maas. Als directeur was hij onder andere verantwoordelijk voor afvalwater, waterkwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Maar ook daarvoor werkte hij al meerdere jaren in de waterschapssector en voor diverse gemeenten. Een ruime ervaring dus in ons werkveld die hij in zijn nieuwe rol goed kan gebruiken.

Peter Verlaan: “Ik ben ongelofelijk trots dat ik de secretaris-directeur van ons mooie waterschap mag zijn. En dankbaar voor het vertrouwen dat ik van bestuur en organisatie heb gekregen om de organisatie te mogen leiden en de rol van adviseur van het bestuur te mogen invullen. We staan voor grote opgaven in een complexe tijd. Gelukkig hebben we een fantastische club collega’s om hier samen de schouders onder te zetten en een ambitieus bestuur dat ruimte geeft. Ik heb er zin in en kijk uit naar een mooie toekomst!”