Van opruimdisco tot gratis varen of suppen; ga mee scheppen voor schoon water!


6 september 2023

Op 16 september is het World Cleanup Day. Die dag staan er, verspreid over mooie plekjes in ons werkgebied, allerlei cleanup-activiteiten op het programma. Zo kun je meedoen aan een gezellige of sportieve activiteit, nieuwe plekjes ontdekken en meteen een goede daad verrichten.

Samen de handen uit de mouwen voor een schone Aa

Stichting Duurzame Innovatie organiseert samen met Recycle Valley een landelijke Canal Clean Up van Den Helder tot Maastricht. Deze kleine 300 km lange uitdaging hebben zij opgeknipt in stukjes van 3 kilometer. Klein genoeg om het leuk en persoonlijk te houden! Op 16 september is onze Aa aan de beurt. Wil jij zelf of samen met buurtgenoten een stukje van dit traject opruimen? Kijk dan op www.duurzameinnovatie.eu voor aanmelden en meer info.

Suppen voor schoon water

Samen de handen uit de mouwen steken is leuk! In samenwerking met een aantal SUP-verhuurders  gaan we suppen voor schoon water op verschillende plekken in ons werkgebied. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden. Altijd al benieuwd geweest of je op een SUP kunt blijven staan? Dit is je kans om gratis kennis te maken met deze populaire sport. Zo heb je én een leuke activiteit én je bent zinvol bezig.

Stap aan boord van Skòn Schip

Wekelijks vaart de elektrische sloep ‘Skòn Schip’ uit om de oevers langs de Maas tussen Den Bosch en Ravenstein schoon te maken. Wil je ook een keer meevaren? Dan kun je met eigen ogen zien hoe het gesteld is met het afval langs de oevers van de Maas en natuurlijk zelf je handen uit de mouwen steken!

Opruimdisco

Wasted about waste organiseert opruimdisco’s. Kom in de opruim-mood met een silent disco koptelefoon en luister naar interessante tips en feitjes over zwerfafval. Vanaf de Citadel en het Bolwerk in den Bosch kun je met grote en kleine bootjes het water op om te scheppen voor schoon water.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op Cleanup Day op 16 september! - Waterschap Aa en Maas.  Geef je snel op, want voor sommige activiteiten geldt vol=vol!

Terugblik

In onderstaande aftermovie blikken we terug op het ‘Scheppen voor schoon water’ evenement van 2021! Help jij dit jaar mee om van het evenement een net zo groot succes te maken?

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice