Nieuw dagelijks bestuur Aa en Maas bekend


10 mei 2023

Op dinsdag 9 mei heeft het nieuwe algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas vijf dagelijks bestuursleden benoemd. Deze vijf gaan, samen met dijkgraaf Mario Jacobs, de komende vier jaar aan de slag met de uitvoering van het nieuwe akkoord. Dit doen zij samen met de ambtelijke organisatie. Het akkoord is nu nog niet definitief en ligt ter besluitvorming voor bij de vergadering van het algemeen bestuur op 16 juni a.s. In het nieuwe dagelijks bestuur zitten twee vertegenwoordigers namens de fractie Water Natuurlijk en één vertegenwoordiger van de fracties Geborgd (Landbouw en Natuur), VVD en PvdA.

Namens Water Natuurlijk zijn dit Ernest de Groot en Suzanne de Zoeten, voor Geborgd (Landbouw en Natuur) Peter van Dijk, Joël Scherrenberg voor de VVD en Sikko Oegema namens de PvdA.

Nieuwe dagelijks bestuur Aa en Maas.

Wie zijn onze nieuwe dagelijks bestuursleden?

Ernest de Groot uit Uden

Ernest de Groot zet zich al ruim 18 jaar in als bestuurslid voor Aa en Maas. Naast zijn werk als dagelijks bestuurslid zet hij zich in verschillende functies actief in voor natuur, recreatie en schoon water in Brabant. Hij is portefeuillehouder van onder andere water- en ruimtelijke ordening en robuust watersysteem.

Suzanne de Zoeten uit Escharen

Al 8 jaar is Suzanne de Zoeten lid van het algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas. Tot 1 juni werkt zij ook als beleidsadviseur energietransitie bij de gemeente Tilburg. Vanaf dat moment gaat zij zich volledig voor het waterschap inzetten. In haar portefeuille heeft zij de onder andere thema’s zuiveren, innovatie, duurzaamheid en energietransitie.

Peter van Dijk uit Helenaveen

Ook Peter van Dijk zet zich al lang in als bestuurslid bij Aa en Maas. Hij doet dit nu 12 jaar vanuit de geborgde zetels. Naast directeur van Wijstwater blueberries zet hij zich in voor het verenigingsleven in Helenaveen. In zijn portefeuille staan onder andere waterveiligheid, beheer en onderhoud en het beregeningsbeleid.

Joël Scherrenberg uit Nistelrode

Na bijna 3 jaar in het algemeen bestuur te hebben gezeten, neemt Joël Scherrenberg nu plaats in het dagelijks bestuur van Aa en Maas. Scherrenberg is ondernemer en landelijk actief op het snijvlak van vastgoed en publieke belangen. In zijn portefeuille staan onder andere financiën, belastingen, planning en control.

Sikko Oegema uit Schijndel

Sikko Oegema is sinds de verkiezingen van dit jaar nieuw in het algemeen bestuur gekomen. In het dagelijks leven is hij milieuadviseur bij BMD in Tilburg. Ook is hij schapenhouder en wolspecialist. Als dagelijks bestuurslid wordt hij portefeuillehouder van onder andere stedelijk waterbeheer, vergunningverlening, toezicht en handhaving en participatie.

Wat doet een dagelijks bestuur?

Uit het algemeen bestuur worden leden gekozen die samen met de dijkgraaf het dagelijks bestuur vormen. Dit kan worden vergeleken met het college van burgemeester en wethouders. De 'burgemeester' van het waterschap is de dijkgraaf.

Het dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en bereidt de besluiten voor het algemeen bestuur voor. Zij wordt daarbij ondersteund door de ambtelijke organisatie.

De bestuursleden houden zich onder andere bezig met de toekomstplannen voor het water, nemen beslissingen hierover en stellen de begroting op.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice