Kom zaterdag 11 maart naar onze Open Dag in Oijen!


7 maart 2023

Altijd al eens willen zien hoe een rioolwaterzuivering werkt? Kom dan naar onze open dag op de rioolwaterzuivering in Oijen op zaterdag 11 maart van 12.00 tot 17.00 uur. Ga mee met een rondleiding langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering, leer meer over hoe we medicijnresten uit het afvalwater halen en wat je kunt doen met water rondom je eigen huis. De Waterdag is gratis toegankelijk en vindt plaats aan de Parallelstraat 1 in Oijen (gemeente Oss). De meeste activiteiten zijn overdekt, dus ook tijdens een regenachtige dag is het een leuk gezinsuitje.

Van rioolwater naar schoon water

Tijdens de Waterdag vertellen we je graag hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt. Een knap staaltje techniek: dagelijks zuiveren wij miljoenen liters gemeentelijk afvalwater. Medewerkers van ons waterschap leggen de verschillende zuiveringsstappen uit. En we vertellen je graag hoe we de rioolwaterzuivering in Oijen grondig gaan renoveren zodat we het gezuiverde rioolwater nóg schoner kunnen maken voor het de sloot instroomt.

Rioolwaterzuivering in Ooijen (luchtbeeld)
Rioolwaterzuivering in Ooijen (luchtbeeld)

In en om het huis

Leer wat je zelf kunt doen met water rondom huis; zo is er een demonstratie waterpijp afzagen en regenton plaatsen en krijg je meer uitleg over het aanleggen van een sedumdak. Ook vertellen we welke subsidies je kunt aanvragen voor waterbesparende maatregelen in je eigen tuin. Uiteraard staat er ook iets lekkers klaar. Zo kun je ook lekkere streekproducten proeven.

Fun voor kinderen

Kinderen kunnen tijdens de open dag aan de slag als echte waterschappers. Zo mogen ze meehelpen met het inspecteren van een dijk, waterdiertjes scheppen of aan de slag met de waterpuzzelwand. Met de Afvaljuf kunnen kinderen hun eigen waterdiertje knutselen van afval. En de schminksters toveren op ieder gezichtje een mooie vlinder of ander insect.

Kijk voor het hele programma en alle activiteiten op https://www.aaenmaas.nl/opendag2023/

Van harte welkom op onze Waterdag!
Van harte welkom op onze Waterdag!

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice (opent in nieuw venster)