Werkzaamheden herstel en behoud damwanden spuisluis Crèvecoeur


7 juli 2023

Deze zomer worden er werkzaamheden aan de damwanden bij de spuisluis van Crèvecoeur in ‘s-Hertogenbosch uitgevoerd om ze te herstellen en te behouden voor de toekomst. In juli worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals de aanleg van een werkterrein. Na de bouwvak, medio augustus, starten de herstelwerkzaamheden. Deze zullen tot en met oktober duren.

Herstel en behoud

De spuisluis Crèvecoeur in de Oude Dieze regelt het waterpeil in de Dieze. De damwanden bij de uitstroom van de spuisluis zijn toe aan onderhoud. Ook wel de uitstroomconstructie genoemd. Daarom starten we deze zomer met herstelwerkzaamheden om de functionaliteit van de waterkering, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van het gebied te behouden.

Op dit kaartje (pdf, 1.4 MB) is de locatie van het werkterrein en de uitstroomconstructie te zien.

Planning

Van den Biggelaar Grond- en waterbouw zal in juli starten met de aanleg van een werkterrein naast de spuisluis. Dit tijdelijke werkterrein is nodig zodat het verkeer over de spuisluis niet gehinderd wordt. Na de bouwvak, medio augustus 2023, wordt gestart met de herstelwerkzaamheden. Deze zullen met name op en onder water plaatsvinden. In oktober worden de werkzaamheden afgerond en is de uitstroomconstructie weer toekomstbestendig voor 30 jaar.

Vragen?

Vragen over deze werkzaamheden? Neem dan contact op met Evelien van Schadewijk (06-22 11 48 04) of Petra van Zanten-Bakker (06-42 20 17 11).

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice