Onze kantoorhond? Nee onze collega Tessa! Met haar neusje voor bevers speurt ze beverholen op met baasje en onze collega Jorrit


20 juli 2023

Al bijna 2 jaar is ze actief langs sloten, beekjes en op dijken in ons werkgebied. Samen met haar baasje - onze medewerker beheer & onderhoud Jorrit – spoort onze trouwe viervoeter actief beverholen op. Het Eindhovens Dagblad ging op pad met Jorrit en Tessa bij de oevers van de Eeuwelse Loop en schreef daar een mooi artikel over. Dat artikel lees je in dit nieuwsbericht. En wil je Tessa op beeld in actie zien? Ze was zaterdag 8 juli om 20.00 uur te zien in programma Focus op NPO 2 NTR. De terugkijklink vind je ook in dit nieuwsbericht.

Tessa ruikt en ziet een hol. Jorrit ziet aan het gedrag van Tessa of er wel of geen bever in het hol zit. Tessa volgt de commando's van Jorrit goed op. Een half woord of knikje is genoeg. Echt teamwork! Gaten worden op deze manier erg praktisch, efficiënt en op een humane manier opgespoord.

We doen deze werkzaamheden uiteraard in nauw overleg met de bevoegde instantie. Zij zijn erg enthousiast over deze werkwijze en juichen het toe om op deze manier holen op te blijven sporen.

Tessa heeft nu haar eigen bedrijfskleding. Goed voor de herkenbaarheid, en wel zo lekker voor in de wintermaanden.

Wil je Tessa in actie zien? Ze was zaterdag 8 juli om 20.00 uur te zien in programma Focus op NPO 2 NTR. Een uitzending die volledig in het teken stond van de bever.

Kijk de uitzending van Focus over bevers op NPO2 terug

Artikel ED met Jorrit Daniels en Tessa
Artikel in het Eindhovens Dagblad met collega Jorrit en Tessa

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice