Architecten- en ingenieursbureau Sweco geselecteerd voor dijkverbeteringsproject Cuijk-Ravenstein


10 juli 2023

Het projectteam van het dijkverbeteringstraject Cuijk-Ravenstein heeft Sweco geselecteerd als ingenieursbureau voor het project. Samen met het ingenieursbureau gaat het waterschap aan de slag met het ontwerpproces in de planuitwerkingsfase en de voorbereiding van de realisatiefase van het gehele traject.

De planuitwerkingsfase is een vervolg op de verkenningsfase, waarin de omgeving actief is betrokken bij het traject en waar kansrijke alternatieven ontwikkeld zijn. Hieruit is een voorkeursalternatief vastgesteld. Samen met het projectteam van waterschap Aa en Maas gaat het team van Sweco nu aan de slag om dit voorkeursalternatief uit te werken in een voorlopig ontwerp voor het gehele traject. Binnen deze fase blijven bewoners en bedrijven actief betrokken bij hoe de dijkverbetering er voor hun deur uit komt te zien.

Het projectteam van het waterschap heeft alle vertrouwen in de samenwerking met het ingenieursbureau. Bastiaan Heutink, werkzaam bij waterschap Aa en Maas als projectmanager binnen het dijkverbeteringstraject: ‘Met Sweco hebben we een betrouwbare partner aan boord waarmee wij een duurzame samenwerking tegemoet gaan op het traject voor de dijkverbetering tussen Cuijk en Ravenstein. We kijken ernaar uit om samen met hen, bewoners en andere belanghebbenden aan de slag te gaan om voor ieder tot een zo goed passend dijkontwerp te komen’.

TS20-GRAVE-MAASKADE-4033

Meer over de dijkverbetering tussen Cuijk en Ravenstein

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice