Gratis lesmateriaal voor het mbo over waterschappen


11 januari 2023

Het werk van waterschappen is belangrijk. En het werk van de waterschappen raakt veel (groene) mbo-opleidingen. Daarom hebben we voor het mbo lesmateriaal ontwikkeld om mee aan de slag te gaan. Studenten, docenten en andere geïnteresseerden kunnen dit materiaal gratis gebruiken.

Lesmateriaal

Naast algemene informatie over de taken van de waterschappen, is er in het lesmateriaal speciaal aandacht voor het thema klimaat. Want de klimaatverandering heeft grote gevolgen. Zo stijgt de zeespiegel en wisselen langere periodes van droogte en hitte af met korte, hevige piekbuien. De 21 Nederlandse waterschappen nemen maatregelen tegen deze gevolgen, zodat we veilig kunnen blijven wonen, werken en recreëren.

Klimaatbestendige maatregelen en werken bij

Om steden en agrarische gebieden klimaatbestendig te maken, is hulp van inwoners nodig. Daarom staan er in het lesmateriaal veel voorbeelden van maatregelen die je in je eigen omgeving kunt nemen. Omdat nieuwe ideeën meer dan welkom zijn, hebben onze waterschappers voor mbo-studenten een interessant vraagstuk uit de praktijk. Ook delen ze hun ervaring over werken bij het waterschap in het algemeen en hun baan specifiek.

Neem een kijkje op het mbo lesmateriaal

Vragen of aanvullingen op deze lesmaterialen?

Laat het ons weten via educatie@uvw.nl.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice