Groen-blauwe handdruk voor Natuurcentrum De Specht in Handel (gemeente Gemert-Bakel)


14 februari 2023

Donderdag 9 februari reikte dagelijks bestuurslid Ernest de Groot namens de Regiocommissie Boven-Aa de groen-blauwe handdruk uit aan René van Hoof, beheerder van het Natuurcentrum De Specht in Handel. Ernest reikte deze prijs uit in de tuin van het Natuurcentrum De Specht langs de Peelrandbreuk op de grens van Boekel en Handel. René van Hoof nam de prijs in ontvangst voor hun enorme inzet op het gebied van natuur, biodiversiteit, landschap, aanleg en beheer van landschapselementen, educatie aan jeugd en jongeren en opvang van dementerende ouderen.

Ernest de Groot is vol lof over Natuurcentrum De Specht: “Mijn groen-blauwe complimenten aan het natuurcentrum De Specht te Handel namens de regiocommissie Boven-Aa. René van Hoof en zijn team hebben het werk van Harrie van Hoof mooi en goed uitgebouwd tot een actief, levendig natuurcentrum in een steeds natuurlijker landschap. De Specht is het mooiste uitloopgebied van Handel.”

Overhandiging groen-blauwe handdruk aan Natuurcentrum De Specht.

Ideale plek om te genieten van de natuur

Sinds jaren vormt Natuurcentrum De Specht de ideale plek om te genieten van de natuur die daar in al zijn schoonheid te bewonderen is. Natuurcentrum De Specht ligt in het pittoreske dorpje Handel in de gemeente Gemert-Bakel. Met veel zorg en toewijding ontvangen zij geïnteresseerden om eens een kijkje te nemen wat de natuur ons allemaal biedt. Velen hebben de weg naar hun centrum weten te vinden tijdens de vier seizoenen. Voor iedere natuurliefhebber is Natuurcentrum de Specht een waar paradijs. Tal van bijzondere vogels en insecten kiezen hun natuurcentrum als hun leefomgeving en dat is niet voor niets. Zij zorgen ervoor dat de natuur zijn gang kan gaan en dat er een ideaal samenspel is tussen de dieren en planten.

Bekijk de website van Natuurcentrum De Specht

Aanmoedigingsprijs

De groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs ter waarde van € 500 van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid. De regionale commissies van het waterschap reiken deze prijs uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving met de samenleving.

Ken je een mooi initiatief?

Acht keer per jaar reiken we een groen-blauwe handdruk uit aan inwoners, (agrarische) bedrijven of werkgroepen/verenigingen in ons werkgebied. Ken je een mooi initiatief? Stuur dit dan met je toelichting waarom jij vindt dat hij of zij in aanmerking zou moeten komen naar info@aaenmaas.nl.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice