Groen-blauwe handdruk voor het Eco Oasis Lab van The Weather Makers


15 februari 2023

Op 10 februari reikte ons dagelijks bestuurslid Peter Ketelaars de groen-blauwe handdruk uit aan The Weather Makers voor het Eco Oasis Lab. Dat is een proefopstelling in de Henriëttewaard waarbij wordt geprobeerd een manier te ontwikkelen waarbij de watercyclus en het ecosysteem worden hersteld. Peter Ketelaars overhandigde deze namens de Regionale Commissie Hertogswetering aan Ties van der Hoeven (een van de oprichters), Chris Diters (busisness developer) en Pieter van Hout (projectleider).

The Weather Makers is een innovatief jong bedrijf in klimaatherstel

Het Eco Oasis Lab is een proefopstelling in de Henriëttewaard waarbij wordt geprobeerd een manier te ontwikkelen om de watercyclus en het ecosysteem te herstellen. De testlocatie bestaat uit een koepelkas met daarin een aantal grote cilinders met water en micro-organismen. Insteek is dat de micro-organismen overtollige voedingsstoffen in het water verwerken waardoor de waterkwaliteit toeneemt terwijl daarnaast als gevolg van de hoge luchtvochtigheid in de koepel er ook gewassen kunnen worden geteeld. Daarnaast wordt onderzocht of er visteelt in de cilinders kan plaatsvinden. De methode is in eerste instantie voor woestijngebieden ontwikkeld, maar zou bijvoorbeeld ook in Nederland toepasbaar moeten zijn. Als waterschap zijn we bij het project betrokken.

Lees meer over het project Eco Oasis Lab in Henriettewaard

Overhandiging groen-blauwe handdruk aan The Weather Makers.

Aanmoedigingsprijs

De groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs ter waarde van € 500 van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid. De regionale commissies van het waterschap reiken deze prijs uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving met de samenleving.

Ken je een mooi initiatief?

Acht keer per jaar reiken we een groen-blauwe handdruk uit aan inwoners, (agrarische) bedrijven of werkgroepen/verenigingen in ons werkgebied. Ken je een mooi initiatief? Stuur dit dan met je toelichting waarom jij vindt dat hij of zij in aanmerking zou moeten komen naar info@aaenmaas.nl.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice