Start herstelwerkzaamheden Bajonetbocht


13 oktober 2022

Vanaf maandag 17 oktober voeren we herstelwerkzaamheden uit ter hoogte van de Bajonetbocht bij de Soemeersingel in Helenaveen. Naar verwachting duren deze werkzaamheden een aantal weken. Dit is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omwonenden zullen weinig merken van de herstelwerkzaamheden. De Soermeersingel blijft voor het verkeer gewoon bereikbaar.

Gedempte wijk

IMG-20221012-WA0011 (2)-edit-20221012145813
De gedempte wijk

Het werk bestaat onder meer uit het herstel van een gedempte wijk. Een wijk is een kanaal dat vroeger gebruikt werd voor het afvoeren van veen. Oorspronkelijk bestond de gedempte wijk uit twee structuren. De werkzaamheden zijn erop gericht het historische profiel te herstellen.

Herstelplan

Eind vorig jaar ontdekten we dat ter hoogte van de Bajonetbocht bij de Soemeersingel werkzaamheden waren verricht die niet in het projectplan Waterwet Leegveld zijn opgenomen. Daarop legden we het werk meteen stil en informeerden we de omwonenden. Samen met een aantal belanghebbenden uit de omgeving hebben we vervolgens een herstelplan opgesteld. Nu gemeente Deurne de benodigde vergunning heeft verleend, kunnen we aan de slag.