Tegels inruilen tegen bloembollenmix


5 december 2022

Een tegel uit je tuin inruilen tegen een gratis zakje biologische bloembollenmix? Een mooie deal voor tuinbezitters in de gemeenten Boekel, Bernheze, Maashorst, Meierijstad en Oss! Deze gemeenten organiseren samen vanuit de campagne Operatie Steenbreek gelijktijdig een bloembollenactie. Dus lever t/m 11 december je tegel(s) in en plant snel die bollen in je tuin. De actie is mede mogelijk gemaakt door ons.

Tegel eruit, bloembol erin

Wil je ook meedoen? Lever een tegel in samen met een ingevulde waardebon bij één van de deelnemende bedrijven. Je ontvangt dan een gratis zakje bloembollen ter waarde van € 6,-. De bloembollen zorgen voor nectar voor bijen en hommels in het vroege voorjaar, als de meeste planten nog niet bloeien. En alle bollen die nu de grond ingaan, zorgen begin volgend jaar voor een gezellig en kleurrijk straatbeeld.

Vergroenen van je tuin

Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met langdurige droogte, hitte en extreme hoosbuien. Deze hevige regenbuien zorgen vaak voor wateroverlast. Door tegels te vervangen door groen, trekt het regenwater sneller de bodem in en zo verminder je de kans op wateroverlast. Groen is bovendien goed voor je gezondheid, het zuivert de lucht en biedt verkoeling in de zomer. En met meer planten, bloemen en bomen vergroot je het leefgebied voor veel soorten vogels, insecten en andere (bodem)dieren. Win-win dus!

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice