School uit Veghel winnaar actie ‘Waterdiertjes vangen met ecoloog’


28 juni 2022

Door aan te geven waarom juist hún klas op pad moet met een ecoloog, zijn groepen 5/6 en 7/8 van Speelleercentrum de Pionier in Veghel uitgeroepen tot winnaars van de winactie. Samen met onze ecoloog gaan ze op pad om waterdiertjes te vangen.

De klassen geven aan liever zelf met een ecoloog erop uit te gaan, dan uit de boeken te leren welke waterdiertjes er zijn. We geven ze groot gelijk!

Op ontdekking gaan

Docent Paul Ketelaars van het Speelleercentrum laat weten heel blij te zijn met deze uitslag. “Sinds dit jaar is de naam van onze school veranderd in de Pionier. We willen zoveel mogelijk met onze leerlingen op ontdekking gaan. Het vangen van waterdiertjes en meten van de waterkwaliteit met een ecoloog, past daar perfect bij. Dit zijn de activiteiten die onze leerlingen nog jarenlang bijblijven.”

Waterdiertjes.nl

We hebben de winactie uitgeroepen vanwege deelname aan Waterdiertjes.nl. Met een schepnet, een bakje en de website kunnen inwoners heel makkelijk het waterleven in hun buurt in kaart brengen en zo bijdragen aan onderzoek om de Nederlandse waterkwaliteit te meten. Zo krijgen wij een beter beeld van het waterleven in ons werkgebied. Het onderzoek van www.waterdiertjes.nl is een initiatief van Wageningen Universiteit, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en diverse waterschappen, waaronder Aa en Maas.

Winnaars waterdiertjes winactie - De Pionier
Leerlingen van De Pionier blij met de winst!