Dode vissen in de Leijgraaf in Heeswijk-Dinther


27 juni 2022

In de Leijgraaf in Heeswijk-Dinther zijn dode vissen gevonden. Waar de vissen zijn gevonden, meten we een laag zuurstofgehalte in het water. We vermoeden dat er door de hevige regen veel vuil in het water is gespoeld. Hierdoor is het zuurstofgehalte gedaald.

Maatregelen

We laten vers water in om de stroming op gang te brengen zodat het zuurstofgehalte verbetert. De dode vissen ruimen we zo snel mogelijk op. Dat kan echter nog een paar dagen duren omdat er ook dode vissen vast zitten in bijvoorbeeld het talud. Deze wordt morgen gemaaid en de vissen worden dan tegelijk weggehaald.

Zwemmen raden wij af!

Wij raden het af om te zwemmen in de Leijgraaf. Dit is geen officiële zwemlocatie. Zwemmen is dus op eigen risico.

Wil je zwemmen, pootje baden en spelen in natuurwater? Kijk altijd op www.zwemwater.nl om te zien waar dit veilig kan. Hier word je ook gewaarschuwd wanneer de zwemwaterkwaliteit, hygiëne en de fysieke veiligheid niet voldoende zijn.

Direct melden

Als je dode of zieke vissen ziet, geef dat dan meteen aan ons door. We kijken wat er aan de hand is en nemen de noodzakelijke maatregelen om erger te voorkomen. Dat kan telefonisch via 088 17 88 000 of met onderstaand formulier.

Meld dode of zieke vissen