Uitreiking groen-blauw handdruk voor Peka Kroef


1 februari 2019

Vrijdag 1 februari kreeg Peka Kroef, specialist in aardappelproducten uit Odiliapeel, de Groen-blauwe handdruk. Dit is een aanmoedigingsprijs voor duurzame initiatieven, bestaande uit een bedrag van €500. Deze werd namens de regiocommissie uitgereikt door William de Kleijn, dagelijks bestuurslid van waterschap Aa en Maas.

Peka Kroef

Het bedrijf Peka Kroef ontving de prijs voor haar verdiensten op het gebied van circulair ondernemen. Zij streven ernaar het milieu neutraal te behandelen. Ook is het bedrijf actief op het gebied van hergebruik van proceswater en onderzoek naar de mogelijkheid om een bijdrage te leveren om droogteverschijnselen in de omgeving te verminderen.

Uitreiking groen-blauw handdruk Peka Kroef
Uitreiking groen-blauw handdruk Peka Kroef

William de Kleijn: “Wij zijn erg blij met de initiatieven uit de regio zelf, waarin aan verduurzaming gewerkt wordt. Peka Kroef onderzoekt samen met de gemeente Uden, waterschap Aa en Maas, ZLTO en omgeving of het gereinigde proceswater geschikt is voor inzet in de omgeving. Het is van groot belang om water in het gebied vast te houden om droogte te bestrijden.”

Groen-blauwe handdruk

De Groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid.

De regionale commissies van het waterschap reiken deze prijs uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving met de samenleving.