Kapotte persleiding bij Haps hersteld


Gepubliceerd op 18 december 2019 (om 23:23)

(UPDATE 20 december 23.40 uur) Na ruim twee dagen onafgebroken werken is de schade aan de rioolbuis langs de A73 ter hoogte van Haps vrijdagavond om 23 uur hersteld. De afvoer van rioolwater vanuit de gemeenten Boxmeer en St. Anthonis is daardoor weer op de gebruikelijke manier mogelijk.

Breuk persleiding

Bij de aanleg van een glasvezelkabel werd woensdagmiddag 18 december één van onze grootste leidingen geraakt. Het ging om een persleiding waar rioolwater doorheen stroomt. Dat rioolwater wordt aangevoerd vanaf ons gemaal ’t Snepke om vervolgens naar de rioolwaterzuivering in Haps te worden gepompt.

Pompen

Het grootste gevaar bij zo'n persleidingbreuk is dat er afvalwater in de sloten, beken en rivieren stroomt. Door voortdurend water uit het rioolsysteem te pompen en met tankwagens af te voeren naar onze rioolwaterzuivering in Haps is het gelukt om dit te voorkomen. Het weer werkte gelukkig mee, stevige regenbuien hadden het riool sneller doen overlopen.

Herstelwerkzaamheden

Inmiddels werkt het systeem weer naar behoren. De afrondende herstelwerkzaamheden zullen nog wel enkele dagen in beslag nemen.

IMG-20191220-WA0000
De beschadigde persleiding wordt gerepareerd.
persleiding2
Met man en macht wordt gewerkt om de persleidingbreuk te herstellen.