Verwijderen medicijnresten afvalwater RWZI


Salarisindicatie: € 400 Locatie: Vinkel
Uren per week: 36 Reageren voor:

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van medicijnresten in het afvalwater? Dan is onze afstudeerstage waarschijnlijk iets voor jou! 
We zoeken namelijk iemand voor een afstudeerstage:
"Verwijderen van medicijnresten uit Afvalwater" op rioolwaterzuivering Vinkel

Wie zijn wij?

Organisatie               Waterschap Aa en Maas
Locatie                       Rioolwaterzuivering Vinkel
Functie                       Stagiair(e)
Opleidingsniveau     HBO / WO
De afdeling Advies Zuiveren zorgt voor planvorming in de afvalwaterketen en ondersteunt en adviseert de zuiveringsregio’s onder andere bij innovaties in de rioolwaterzuiveringen (rwzi’s). Rwzi Vinkel valt onder Zuiveringssteunpunt Dinther dat verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering (het zuiveren van afvalwater) op de rwzi's Dinther en Vinkel.

Wat ga je doen?

Via het afvalwater komen medicijnresten (microverontreinigingen) op onze zuiveringen terecht. In de huidige (biologische) zuiveringen wordt slechts 40% van de medicijnresten verwijderd uit het afvalwater. Er zijn verschillende technieken die als aanvulling op de biologisch zuivering microverontreinigingen uit afvalwater kunnen verwijderen. Onder andere oxidatie met ozon en adsorptie aan actief kool. Op rwzi Vinkel gaat een pilot plaatsvinden met PAK (poederkool) en doekfiltratie met als doel vergaande microverontreinigingen. Bijkomend voordeel van deze techniek is dat met dosering van FeCl3 ook fosfor uit het water kan worden verwijderd.
De focus van het onderzoek ligt op een optimaal ontwerp van de PAK + Doekfiltratie technologie voor de verwijdering van microverontreinigingen. Daarnaast zal ook worden onderzocht wat de verwijdering van fosfor is.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door een consortium van meerdere waterschappen samen met ingenieursbureau RHDHV.
Het onderzoek vindt plaats op rwzi Vinkel en de begeleiding van de stage wordt verzorgd door waterschap Aa en Maas in samenwerking met RHDHV.
De beoogde startdatum van deze opdracht is maart 2021, met enige reserve vanwege preventieve maatregelen omtrent het coronavirus.

Wat bieden we jou?

De stagevergoeding bedraagt € 400 ,- bruto per maand inclusief reiskosten.

Wat breng je mee?

Een gedreven stagiair (HBO / WO) die affiniteit met afvalwaterzuivering heeft (bijvoorbeeld een student milieutechnologie of vergelijkbaar).
De werkzaamheden zullen bestaan uit een combinatie van onderzoek (o.a. praktisch werk aan de pilot en labwerk), analyse van de data en verslaglegging.
Vaardigheden die je nodig hebt zijn o.a.: analyseren, praktisch ingesteld zijn, verbinden en samenwerken

Meer weten of solliciteren?

Contactinformatie
Voor meer informatie over deze opdracht kun je contact opnemen met Bart Verberkt via telefoonnummer 06-13086765.
Heb je interesse in deze stageplaats? Je sollicitatie kun je via onze website digitaal invullen en versturen naar het cluster P&O. Zodra wij je sollicitatie hebben ontvangen zullen wij je gegevens doorsturen naar de desbetreffende afdeling en je berichten over de mogelijkheden en de verdere procedure.

Vragen? Neem contact op:

Bart Verberk

Bart Verberk
Functie
Bedrijfskundig Technoloog
Telefoon
06 13 08 67 65
E-mail
bverberkt@aaenmaas.nl

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van medicijnresten in het afvalwater?