Onderzoeksstage:voldoen de ecologische verbindingszone's aan de habitatseisen van de doelsoorten


Salarisindicatie: € 400 Locatie: 's-Hertogenbosch
Uren per week: 36 Reageren voor: 01-02-2023

Wie zijn wij?

Waterschap Aa en Maas werkt 24 uur per dag met water. Dat doen we voor zo’n 778.000 inwoners en bedrijven en de natuur in het oosten van Brabant. Dagelijks onderhouden en inspecteren wij dijken, zuiveren wij 300 miljoen liter water en zorgen we voor veilig, voldoende en schoon water. Onze hoogste prioriteit is om bij te dragen aan de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de inwoners in deze regio. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.

Wat ga je doen?

Binnen het beheergebied van waterschap Aa en Maas verbinden we (natuur)gebieden middels zogenoemde ecologische verbindingszones (EVZ). In de afgelopen jaren zijn middels een studie de doelsoorten en bijhorende habitatseisen geactualiseerd. In 2023 willen we in kaart brengen welke EVZ's wel/niet voldoen aan deze eisen. Hiervoor zijn we op zoek naar een zelfstandige student die ons gaat helpen om de EVZ's te toetsen. Hierbij is het bezit van een rijbewijs een must! De focus ligt voornamelijk op de soortgroepen reptielen, vissen, vegetatie, amfibieën, vlinders en libellen. De onderzoeksvraag luidt dan ook: Wat zijn de habitateisen van verschillende doelsoorten binnen de soortgroepen (reptielen, vegetatie, vissen, amfibieën, libellen en vlinders) en voldoen de EVZ’s aan deze soortgebonden habitatseisen?

Wat bieden we jou?

- Een stageplaats in een fijn team met een goede sfeer, bij de ‘Beste Overheidsorganisatie 2018’.
- Een stagevergoeding van € 400,- bruto per maand bij een stage van 36 uur. Dit is inclusief de te maken kosten voor je stage.

Wat breng je mee?

Je volgt een HBO opleiding met ecologie als zwaartepunt en je bent in het bezit van een rijbewijs.

Meer weten of solliciteren?

Voor meer informatie over deze opdracht kun je contact opnemen met Bram Spierings via telefoonnummer 06-13 00 15 76 of Bart Niemeijer via telefoonnummer 06-34 32 30 96.
Heb je interesse in deze stageplaats? Je sollicitatie kun je via onze website digitaal invullen en versturen naar het cluster P&O. Zodra wij je sollicitatie hebben ontvangen zullen wij je gegevens doorsturen naar de desbetreffende afdeling en je berichten over de mogelijkheden en de verdere procedure.

Vragen? Neem contact op:

Bram Spierings

Functie
Adviseur Ecologie en Waterkwaliteit
Telefoon
06-13 00 15 76
E-mail
bspierings@aaenmaas.nl

Bart Niemeijer

Functie
Adviseur Ecologie en Waterkwaliteit
Telefoon
06-34 32 30 96
E-mail
bniemeijer@aaenmaas.nl

Je krijgt een stageplaats in een fijn team met een goede sfeer!