Emissiereductie lachgas


Salarisindicatie: € 400 Locatie: 's-Hertogenbosch
Uren per week: 36 Reageren voor:

Ben jij bezorgd over klimaatverandering? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen? Dan is deze stageplaats waarschijnlijk iets voor jou!  
We zoeken namelijk iemand voor een:
Stage “Vermindering lachgasemissie (N2O) uit rioolwaterzuiveringen”
De afdeling Advies Zuiveren zorgt voor planvorming in de afvalwaterketen en ondersteunt en adviseert de zuiveringsregio’s onder andere bij innovaties in de rioolwaterzuiveringen (rwzi’s). Maar we houden ons inmiddels ook bezig met energieopwekking en emissiereductie van broeikasgassen en we willen hierin investeren.

Wat ga je doen?

Aanleiding van de opdracht
Emissie van broeikasgassen wordt een steeds belangrijker thema. Waterschappen werken aan duurzaamheid en willen klimaatneutraal worden. CO2 en vooral lachgas draagt zoals je weet bij aan klimaatverandering.
Ten behoeve van de emissiereductie van lachgas (N2O):

  • Ga je aan de slag met het verminderen van de vorming van lachgas in  onze grote rioolwaterzuiveringsinstallaties, mogelijk in Stowa-verband;
  • Onderzoek je of eerdere positieve resultaten reproduceerbaar zijn op andere installaties.
  • Onderzoek je hoe lachgassensoren kunnen worden opgenomen in de slimme
    procesregelingen op rwzi’s.
  • Onderzoek je of de lachgassensoren kunnen worden opgenomen in een op artificial intelligence/ data gebaseerde procesbesturing.

Uiteindelijk beoogd resultaat:
Advies t.a.v. van mogelijke aanpak voor de reductie van lachgas emissie en bijbehorende investerings- en exploitatiekosten.

Wat bieden we jou?

- Een stageplaats in een fijn team met een goede sfeer, bij de ‘Beste Overheidsorganisatie 2018’.
Een gezellig team waarin je goed begeleid wordt, je veel kunt leren en eerlijke feedback krijgt. Daarnaast ontvang je een maandelijkse stagevergoeding.
- Een stagevergoeding van 400,- bruto per maand bij een stage van 36 uur. Dit is is inclusief de te maken kosten voor je stage.

Wat breng je mee?

Een gedreven HBO/ academische stagiair MSc Processtechnology of Biotechnology (of vergelijkbaar). We hebben al aangetoond dat we lachgas kunnen meten en de procesregeling aanpassen zodat er nog nauwelijks lachgas vrijkomt. Maar er zijn ook nog veel vraagtekens. Het verminderen van broeikasgas heeft een hoge prioriteit! We werken dan ook samen met andere partijen als waterschappen, STOWA en andere kennisinstituten. Vaardigheden die je nodig hebt zijn verbinden, afstemmen, analyseren en conceptueel ontwerpen van een aanpak en begroten van benodigde aanpassingen. Voor een goede start hebben we de belangrijkste sensoren al aangeschaft.

Meer weten of solliciteren?

Heb je vragen of opmerkingen, bel dan met Robert Kras (Technoloog), tel. 06-20171427 of Paul Bos (Afdelingshoofd), tel. nr. 06-50206468.
Heb je interesse in deze stageplaats? Reageren is mogelijk via onderstaande button.

Vragen? Neem contact op:

Paul Bos

Functie
Afdelingshoofd Advies Zuiveren
Telefoon
06-50 20 64 68
E-mail
pbos@aaenmaas.nl