Scheppen voor schoon water


Binnenkort is het World Cleanup Day. Ben jij een echte waterbaas en help je mee met het rapen van zwerfafval op en rond het water. Dat kan met een SUP, kano of wandelend langs de oever. Geef je op voor één van onze activiteiten of ga zelf aan de slag en maak kans op spetterende prijzen.

Kom jij suppen en scheppen voor schoon water?

Geef je op voor een ochtend of middag suppen en afval scheppen. Wij zorgen voor de materialen én natuurlijk een supboard.

Meld je aan voor suppen op zaterdag 18 of zondag 19 september bij Let’s Row Uden.

Aanmelden bij Let’s Row Uden

Meld je aan voor suppen op zaterdag 18 of zondag 26 september bij SUP & Windsurf Den Bosch.

Aanmelden bij SUP & Windsurf Den Bosch

Zelf aan de slag

Liever op jouw eigen manier en moment meedoen aan scheppen voor schoon water? Dat kan! Wij zijn blij met alle waterbazen De actie scheppen voor schoon water start op 13 september in de aanloop naar World Cleanup Day op 18 september. Meedoen kan tot 10 oktober door te varen of wandelen langs het water en onderweg zwerfafval op te ruimen. Maak een waterbazenselfie en/of registreer je afval in de app Litteratie en maak kans op mooie prijzen!

Let’s Row uit Uden, De Kilsdonkse Molen, Windsurf Den Bosch stellen de prijzen beschikbaar.

Waterbazenselfie

Maak onderweg een selfie en plaats het op social media met de hashtags #ScheppenVoorSchoonWater en #WatEenWaterbaas. Vergeet niet om ons te taggen @aaenmaas. Je maakt dan kans op een suptocht met lunch voor 2 personen. We maken de winnaars bekend in de week van 11 oktober.

Afvalregistratie bij Litteratie

Beeld_Litterati

Registreer je gevonden afval in de gratis app Litterati tussen 13 september en 10 oktober. Zo lever je een bijdrage aan wereldwijd zwerfafvalonderzoek én maak je onder andere kans op het winnen van een SUP!  Om aan deze actie mee te doen download je de gratis app Litterati en gebruik je de code WATERBAZEN.

4 mooie sup- en kanoroutes (waarlangs je ook kunt wandelen natuurlijk)

Kilsdonkse Molen naar Kasteel Heeswijk

afbeelding van de route van Kilsdonkse Molen naar Kasteel Heeswijk

Deze route gaat door het mooie buitengebied van Heeswijk-Dinther. Op deze route hoef je nergens uit te stappen omdat je geen stuwen tegenkomt. Na ongeveer 3 km kom je langs een bos waar bevers leven. Als je heel stil bent spot je er misschien wel een. Vóór de stuw vlakbij Kasteel Heeswijk kun je uitstappen bij een stenen trapje aan de linkerkant.

Meer informatie over de route

Toffe tocht door het Dynamisch Beekdal

afbeelding van de route Toffe tocht door het Dynamisch Beekdal

Deze route start bij Kasteel Heeswijk en kronkelt door het mooie natuurgebied het Dynamisch Beekdal, langs ruïne Seldensate. Een fantastische route met veel bochten en kleine stroomversnellingen door de natuur. Op deze route kom je geen stuw of andere obstakels tegen, dus je hoeft niet uit te stappen. Misschien spot je wel een bever, ijsvogel, Schotse Hooglander of hertjes.

Meer informatie over de route

Den Bosch centrum

afbeelding van de route door den bosch centrum

Er zijn verschillende suproutes in Den Bosch. Stap bijvoorbeeld op bij Parkeerplaats Zuid- Willemsvaart en sup door het centrum. Je komt op de leukste plekjes waar je ook lekker kunt eten.  Vergeet nooit een Bossche bol te nemen!

Meer informatie over de route

Kraaijenbergse Plassen in Beers

afbeelding van de route Kraaijenbergse Plassen in Beers

Aan de Bungelaar in Beers ligt een zwemstrandje. Dit is een perfect beginpunt voor een dagje waterpret op de Kraaijenbergse Plassen. Deze uitgestrekte plassen hebben alles te bieden voor een hele dag plezier. Van natuur en strandjes tot een haven en gezellige terrasjes.

Meer informatie over de route