CDA

15 februari 2019 Iedere partij geeft antwoord op deze drie vragen: Wat is het belangrijkste dat je wil bereiken de komende vier jaar? Wat onderscheid je van andere partijen? Waaraan moet meer belastinggeld worden uitgegeven, of waaraan minder? Lijsttrekker Peter Ketelaars geeft antwoord. Ook het verkiezingsprogramma vind je hier.

Doelen komende vier jaar 
Klimaatverandering is onomkeerbaar. Het CDA wil de rekening niet doorschuiven naar de toekomstige generaties maar nu al in samenwerking met bedrijven, boeren burgers en buitenlui de stappen zetten om te komen tot een toekomstbestendig watersysteem. We kunnen het niet alleen. 

Onderscheid met andere partijen 
Door in samenspraak met gemeenten, bedrijven en burgers voor waterveiligheid en waterkwaliteit realistische doelen te formuleren. Die doelen worden in samenwerking en zonder stijging van de lastendruk gerealiseerd. Voor het CDA is de circulaire economie de route naar de toekomst. 

Waar meer of minder belastinggeld aan besteden? 
Investeringen in waterveiligheid dwingen tot meer investeringen. Door innovaties de ruimte te geven en de bureaucratie in toom te houden kunnen de kosten worden verlaagd. 

Verkiezingsprogramma 
Meer weten? Lees dan het verkiezingsprogramma.