Hohohoogwater! Aandacht voor 1995 en de impact voor vandaag.


Eind januari is het 25 jaar geleden dat ook het water van de Maas hoog tegen de dijken stond in het gebied van waterschap Aa en Maas. Van Boxmeer tot Waalwijk dreigde de evacuatie van dijkbewoners. Het beeld van de A2 bij ’s-Hertogenbosch die onder water stond was landelijk nieuws. Het hoogwater van 1995 is sindsdien een ijkpunt in waterbeheer en waterveiligheid. Met het initiatief #hohohoogwater blikt waterschap Aa en Maas samen met nog zes waterschappen en Rijkswaterstaat terug op de dreiging van toen, de veranderingen die volgden en onze waterveiligheid in de toekomst. Zo moeten onze dijken bijvoorbeeld klaar zijn voor de toekomst omdat het klimaat verandert.

Lees het laatste nieuws

Werken aan waterveiligheid is nooit klaar!

Veilige dijken nu en in de toekomst

dijken

Eind januari 2020 is het 25 jaar geleden dat het water van de Maas hoog tegen de dijken. Van Boxmeer tot Waalwijk dreigde de evacuatie van dijkbewoners.

Maak en post jouw Dijkie

selfies

Op 31 januari is de dag van #mijndijk. Welke dijk beschermt jou?! Maak een dijkie (een foto of selfie op de dijk) en post je foto via Instagram, Facebook of Twitter met #mijndijk en #hohohoogwater en #veiligedijken

Weet jij of je veilig woont?

tip hoho

Ga naar de website en vul je postcode in op www.overstroomik.nl en je ziet hoe hoog het water in jouw straat kan komen. En vooral: wat kun je dan het beste doen en waar zijn droge plekken in jouw buurt.

Persoonlijke verhalen

Hijskraan zakt in het water

Zij waren erbij toen het hoogwater het rivierengebied bedreigde in 1995 . Lees hun bijzondere, persoonlijke verhalen.

2019_11_29_hwbp_7_waterschappen_logo_horitonzaal