Coöperatie Stationspark Deurne ontvangt waardering voor duurzaam initiatief

13 november 2017 Vrijdag 10 november ontving Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark Deurne de ‘Groen-blauwe handdruk’. Ernest de Groot, dagelijks bestuurslid van waterschap Aa en Maas reikte de Groen-blauwe handdruk uit: een aanmoedigingsprijs voor duurzaamheidsinitiatieven, bestaande uit een trofee en een bedrag van €500.

Samenredzaamheid staat centraal in dit initiatief voor het opknappen van het station in Deurne. Burgers, ondernemers en de gemeente werken samen met de Coöperatie Stationspark Deurne aan een betere woon-, werk- en leefomgeving. In het hele stationsgebied zijn groenstroken aangelegd en bloeiende planten gepoot om de biodiversiteit te vergroten. Zo is er ruim 2000 m2 aan weidebloemen ingezaaid én is er een Dorpstuin aangelegd.

Klimaatadaptatie
Droogte, hitte, hagel en wateroverlast komen steeds vaker voor en veroorzaken veel schade en overlast. Er bestaan verschillende maatregelen om dit soort problemen, veroorzaakt door klimaatverandering, zoveel mogelijk te voorkomen.  Het groener maken van de openbare ruimte is er daar één van.  Meer groen in de stad zorgt ervoor dat regenwater de bodem kan intrekken. Hierdoor raakt het riool niet verstopt en wordt wateroverlast als gevolg van hevige neerslag voorkomen.

Ernest de Groot: “Het bestuur van het waterschap heeft participatie hoog in het vaandel staan. We zijn daarom erg blij met dit initiatief vanuit de regio. Verschillende partijen, waaronder de Coöperatie Stationspark Deurne werken hier samen om Deurne klimaatbestendiger te maken. Vandaag staan we daar op een feestelijke manier bij stil.”

Groen-blauwe handdruk
De Groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid. De regionale commissies van het waterschap reiken deze prijs uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving met de samenleving.