Waterschappen lanceren Zwemwater-app

1 mei 2017 Maandag 1 mei: de start van het zwemseizoen. Vanaf vandaag is ook de Zwemwater-app te downloaden. De app biedt een overzicht van veilig zwemwater in de buurt en is ontwikkeld door de Unie van Waterschappen. Via deze app zijn de gegevens van 800 zwemlocaties te vinden. Bij elke officiële zwemlocatie wordt een positief of negatief zwemadvies gegeven. De app laat daarnaast zien hoeveel parkeerplaatsen er zijn en of er horeca is.

Vooralsnog hebben we geen echt warme dagen gehad, maar zodra de buitentemperatuur stijgt kan de kwaliteit van zwemwater snel veranderen. De kans op onder andere blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan gezondheidsklachten opleveren voor zwemmers, maar bijvoorbeeld ook voor honden.

Waterschappen en Rijkswaterstaat onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties. Samen met de omgevingsdiensten bepalen de provincies of een zwemplek veilig is. De gegevens van de Zwemwater-app komen van de website www.zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is.

Download de Zwemwater-app voor Android of voor iOS/Apple.