Jeugdbestuur


Sinds januari 2019 is Julia Goets onze jeugdambassadeur en vertegenwoordiger in het nationaal jeugdwaterschap. Het nationale jeugdwaterschapsbestuur bestaat uit jongeren tussen de 14 en 18 jaar afkomstig uit alle 21 waterschappen van Nederland.

Jeugddijkgraaf van Nederland

Per oktober 2021 is Julia zelfs geïnstalleerd als nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. Met deze benoeming is ze voorzitter van het nationaal jeugdwaterschapsbestuur. Samen met het nationaal jeugdbestuur zet Julia zich in om jongeren waterbewuster te maken. Dat doen ze onder andere via hun Instagram-account.

Nationaal Jeugdwaterschap

Julia Goets

Het jeugdwaterschap is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen in Nederland. Het belangrijkste doel van het jeugdwaterschap is om jongeren bij het werk van de waterschappen te betrekken en meer bekendheid te geven aan dit werk. Dat is belangrijk, want de beslissingen die waterschappen nemen en de klimaatverandering hebben directe gevolgen voor de jongeren van nu. Daarnaast is het doel van het jeugdwaterschap om jongeren te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te gaan werken.

Je kunt Julia Goets volgen via Instagram om op de hoogte te blijven van haar avonturen.

Volg Julia via Instagram