Dienstverlening


Wij vinden het belangrijk om onze dienstverlening aan inwoners, agrariërs, ondernemers en samenwerkingspartners te blijven verbeteren. Dat doen we persoonlijk, maar ook via de digitale weg. De komende jaren ga je daar iets van merken.

Betere dienstverlening door digitalisering

Nederland digitaliseert, dat zie je elke dag in je werk en privéleven. Dit biedt grote kansen om de digitale dienstverlening van overheidsorganisaties slimmer, toegankelijker en persoonlijker te maken. Ook wij werken aan een betere klantgerichte en digitale dienstverlening. Dat doen we stapje voor stapje zodat we steeds weer kunnen leren en verbeteren. Een eerste stap is gezet.

Vanaf eind 2019 is het mogelijk om een aantal zaken bij waterschap Aa en Maas met DigiD te regelen: een melding of klacht over water indienenbezwaarschift indienen, een schadevergoeding aanvragen, een klacht indienen of een verzoek om informatie doen (Wob).

Als je digitaal zaken doet met ons waterschap krijg je toegang tot het persoonlijke e-loket ‘Mijn Aa en Maas’. Hier kun je de voortgang volgen van jouw melding, schade, klacht, verzoek of bezwaar.

Onze digitale dienstverlening breidt zich stapsgewijs verder uit naar andere regelzaken zoals het aanvragen van een vergunning. Maar ook als je een vraag hebt, advies wilt of op zoek bent naar informatie over water in jouw woon- of werkomgeving kun je dat straks digitaal regelen.

Wat is DigiD?

DigiD is een manier om als inwoner in te loggen bij de Nederlandse overheid. Bij veel gemeentes kun je op deze manier al iets aanvragen of doorgeven, nu dus ook bij waterschap Aa en Maas.

Wat is het e-loket ‘Mijn Aa en Maas’?

Als je digitaal zaken doet met ons waterschap krijg je door middel van DigiD toegang tot je gegevens in het e-loket ‘Mijn Aa en Maas’. Hier kun je de voortgang volgen van jouw schade, klacht, verzoek of bezwaar.

Denk je mee?

Onze visie op digitale dienstverlening willen we blijven doorontwikkelen en verbeteren. Daarom vragen we je om met ons mee te denken. Heb je suggesties om onze website of digitale dienstverlening te verbeteren? Dan horen we dat graag van je! Je kunt contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of het contactformulier.

Deel een suggestie


Vragen? Wij helpen je graag!