Nieuwsservice 5 oktober 2023


logo-header
Nieuwsservice 5 oktober 2023

Bezoek 8 oktober de duurzame inspiratie- en doemarkt bij natuurcentrum en stadsboerderij de Elzenhoek in Oss

watertafel_foto

Op zondag 8 oktober is het de nationale Dag van de Duurzaamheid. Bij natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek in Oss vieren ze dat met een duurzame inspiratie- en doemarkt voor kinderen én ouders en wij zijn er bij!

13 oktober vergadering algemeen bestuur

Gebouw Aa en Maas

Op vrijdag 13 oktober vergadert ons algemeen bestuur om 14.00 uur. De vergadering is in vergaderzaal 4.29 van het Waterschapshuis in ’s-Hertogenbosch. Het algemeen bestuur neemt besluiten over voorstellen die voorliggen. Je kunt de vergadering ook volgen via een livestream.

Waterbericht september 2023: een regionale hittegolf én meer regen dan gebruikelijk

neerslagtekort

Er viel in september meer neerslag dan gebruikelijk. Tegelijkertijd was er van 4 tot en met 12 september ook sprake van een heuse regionale hittegolf. Grondwaterstanden staan onverminderd hoger dan gemiddeld. Waar het kan houden we stuwen hoog. We gaan soepel om met verzoeken tot lokale en tijdelijke peilverlaging om gewassen te kunnen oogsten. Blauwalg is nog steeds aanwezig en in Den Bosch kleurt het water roze. Weten wat dat allemaal betekent voor ons werkgebied? Vijf vragen en antwoorden en een update over de waterkwaliteit.

Onderzoek: grote urgentie tot samenwerking om Europese eisen voor waterkwaliteit te halen

eisen_voor_waterkwaliteit

Brabantse waterschappen vragen om meer samenwerking om in 2027 aan de waterkwaliteitseisen te kunnen voldoen. ‘De opgave is té groot voor de waterschappen alleen. Er is betere samenwerking nodig, wil Nederland de Europese doelen voor waterkwaliteit binnen de Kaderrichtlijn Water (KRW) halen. Iedereen is aan zet en we vragen daarom alle overheden en betrokken instanties hun verantwoordelijkheid te nemen.’

1 oktober: start van het hoogwaterseizoen

hoogwaterseizoen_dijk

Het weerbericht voor de komende tijd voorspelt misschien anders, maar het is toch echt waar: op 1 oktober start officieel het hoogwaterseizoen. Dit houdt in dat in de periode van 1 oktober tot en met 1 april geen werkzaamheden op of aan de dijk mogen plaatsvinden. Er gelden strengere regels om onze 160 kilometer lange Maasdijk veilig te houden.

Werken bij Aa en Maas? Bekijk onze toffe vacatures!

vacature_beleidsadviseur_2

Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? En vind je het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Dan is Aa en Maas dé plek waar je moet zijn! We zijn uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van Nederland en we wonnen de FUTURPROOF-award, omdat we voorop lopen met verjonging en toekomstgericht zijn. Bekijk onze openstaande vacatures hier.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.