Nieuwsservice 11 mei 2023


logo-header
Nieuwsservice 11 mei 2023

Nieuw dagelijks bestuur Aa en Maas bekend

2023-5-10-nieuw-dagelijks-bestuur

Op dinsdag 9 mei heeft het nieuwe algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas vijf dagelijks bestuursleden benoemd. Deze vijf gaan, samen met dijkgraaf Mario Jacobs, de komende vier jaar aan de slag met de uitvoering van het nieuwe bestuursakkoord. Dit doen zij samen met de ambtelijke organisatie. Het bestuursakkoord is nu nog niet definitief en ligt ter besluitvorming voor bij de vergadering van het algemeen bestuur op 16 juni a.s. In het nieuwe dagelijks bestuur zitten twee vertegenwoordigers namens de fractie Water Natuurlijk en één vertegenwoordiger van de fracties Geborgd (Landbouw en Natuur), VVD en PvdA.

Waterbericht april: Voldoende grondwaterbuffer na nat groeiseizoen

Grondwaterstanden per 10-5-2023

Het groeiseizoen begon met een voldoende grote waterbuffer. Door de neerslag van de afgelopen maanden zijn de grondwaterstanden in ons hele werkgebied normaal of hoger voor de tijd van het jaar. In dit waterbericht van april lees je wat dit betekent en hoe het watersysteem er verder voorstaat.

Vacature: Recruiter / P&O adviseur

p_o_adviseur

Haal jij energie uit het vinden van de juiste persoon op de juiste plek? Dan is onze vacature recruiter/P&O adviseur iets voor jou. Het gaat hier om een nieuwe rol waarbij wij het werven van nieuwe medewerkers en het adviseren van afdelingen als P&O adviseur hand in hand willen laten gaan. Ken jij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en ben jij in staat om met behulp van jouw netwerk en slimme campagnes talenten te scouten en te binden voor onze ambities en opgaven? Dan ben jij degene die wij zoeken!

9 mei vergadering algemeen bestuur

2022-11-14-waterschapshuis-pettelaarpark

Op dinsdag 9 mei vergadert ons algemeen bestuur om 17.30 uur. De vergadering is in vergaderzaal 4.29 van het Waterschapshuis in ’s-Hertogenbosch. Het algemeen bestuur neemt besluiten over voorstellen die voorliggen. Je kunt de vergadering ook volgen via een livestream.

Wat doet droogte met het onderwaterleven, en herstelt het zich wel?

Droogvallende sloot_2

De droge zomers van 2018, 2019, 2020 en 2022 lijken nog als de dag van gisteren. We bereiden ons weer voor op een mogelijke volgende droge zomer, want door het veranderende klimaat hebben we steeds vaker te maken met weersextremen. Droogte en wateroverlast wisselen elkaar in snel tempo af. Maar wat betekenen die lange periodes van droogte voor het onderwaterleven? De dieren en planten in sloten en beken? De verwachting is dat vissen, ongewervelde waterdieren (ook wel macrofauna), waterplanten en algen die in veel wateren al onder druk staan, verder onder druk komen te staan. In dit uitgebreide artikel leggen we het je uit.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.