Nieuwsservice 9 maart 2023


logo-header
Nieuwsservice 9 maart 2023

Het gaat over water, we kiezen nu, maar ook voor later

Verkiezingslied

Op woensdag 15 maart 2023 mag je naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen. Zo beslis je mee over wie er in het bestuur van waterschap Aa en Maas komen. Door te stemmen op de politieke partij van jouw voorkeur, oefen je invloed uit op de keuzes die worden gemaakt. Jouw stem is belangrijk! Via een heus verkiezingslied brengen we dit ook op een ludieke manier onder de aandacht.

Afspraken voor water- en natuurbeheer in het Leegveld

leegveld14

Op woensdag 8 maart kwamen vertegenwoordigers van provincie Noord-Brabant, Staatsbosbeheer, gemeente Deurne en waterschap Aa en Maas samen in de Deurnsche Peel. Eerder al maakten deze partijen afspraken over het eigendom, beheer en onderhoud van de gronden waarop de werkzaamheden voor het hoogveenherstel zijn uitgevoerd. Nu de eindstreep van de uitvoering voor project Leegveld in zicht is, was het tijd om die afspraken te bekrachtigen.

Kom zaterdag 11 maart naar onze Open Dag in Oijen!

Oijen dronebeeld

Altijd al eens willen zien hoe een rioolwaterzuivering werkt? Kom dan naar onze open dag op de rioolwaterzuivering in Oijen op zaterdag 11 maart van 12.00 tot 17.00 uur. Ga mee met een rondleiding langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering, leer meer over hoe we medicijnresten uit het afvalwater halen en wat je kunt doen met water rondom je eigen huis. De Waterdag is gratis toegankelijk en vindt plaats aan de Parallelstraat 1 in Oijen (gemeente Oss).

'Safety first... of toch biodiversiteit?' artikel met collega Hanneke Kloosterboer in Het Waterschap

Hanneke Kloosterboer in Het Waterschap nr 17 maart 2023

Op 2 maart is tijdschrift Het Waterschap weer verschenen. In dit nummer staan dit keer de waterschapsverkiezingen centraal. Een mooi nummer dus om vóór 15 maart te lezen. En in deze editie een wel heel speciaal artikel 'Safety first... of toch biodiversiteit?' met onze eigen beleidsadviseur waterveiligheid Hanneke Kloosterboer!

Bezoek Maasheggenvlechten op zondag 12 maart

Maasheggenvlechten

Voor de 17e keer organiseert Stichting Landschapsbeheer Boxmeer het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten. De wedstrijdlocatie is op Portaal de Vilt, gelegen aan de provinciale weg van Beugen naar Oeffelt. De toegang tot dit evenement op 12 maart is gratis. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur kunnen toeschouwers de vlechtteams aan het werk zien.

Leerlingen van basisscholen rappen erop los in aanloop naar de verkiezingen

waterraps

Deze waterinfluencers rappen erop los! Leerlingen van de basisscholen St. Willibrordus, De Lockaert, De Bolderik en De Bonckert rappen over ons werk in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart.Met hiphop als voertaal en de beat als basis nemen ze je in 1,5 minuut mee in onze waterwereld. En zeg nou zelf, hier ga je toch spontaan van mee rappen en bouncen!?

Samen vooruit in 't Aa-dal Zuid

02_A9_3761

Gisterochtend vond bij Starkriet de oplevering van een aantal projecten plaats bij de stuw in de Aa. Onze dagelijks bestuurder Ernest de Groot gaf, samen met de wethouders van de gemeenten, IVN Asten-Someren en ZLTO een zwengel aan de schuiven van twee nieuwe vispassages. Daarmee kunnen vissen nu vanuit de Aa en de Eeuwelse Loop de hoge stuw omzeilen en verder zwemmen.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.