Nieuwsservice 16 maart 2023


logo-header
Nieuwsservice 16 maart 2023

Bedankt voor je stem!

verkiezingen-potlood

Op woensdag 15 maart stemden we over de toekomst van ons water tijdens de waterschapsverkiezingen. Je maakte als inwoner een keuze over wie er volgens jou in ons bestuur moet komen. Bedankt voor je stem! De voorlopige uitslag wordt later vandaag bekend gemaakt.

Open dag rioolwaterzuivering Oijen een groot succes!

open_dag_oijen18[1]

Onze Waterdag op de zuivering in Oijen op zaterdag 11 maart was een groot succes! Op deze open dag hadden we heel veel verschillende activiteiten voor jong en oud. Dat de zon doorkwam was een cadeautje, en dat de teller aan het eind van de dag de 1000 bereikte, was echt de kers op de taart!

Plannen met anti-verdrogingsmaatregelen Maashorst ter inzage

20220306_135256

Waterschap Aa en Maas bereidt een tweede set maatregelenpakket voor om de verdroging in natuurgebied De Maashorst tegen te gaan. Het ontwerp-projectplan Waterwet ligt hiervoor momenteel ter inzage. Belangstellenden kunnen het plan inzien en met vragen terecht tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 21 maart.

Minister Mark Harbers pakt cadeau uit op onze rioolwaterzuivering Oijen!

2023-3-10-mark-harbers-en-mario-jacobs

Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) bezocht vandaag onze rioolwaterzuivering in Oijen. Hij opende samen met onze dijkgraaf Mario Jacobs en burgemeester van Oss Wobine Buijs een heel bijzonder, nieuw onderdeel van de rioolwaterzuivering, de PACAS-installatie. Deze installatie verwijdert medicijnresten en andere microverontreinigingen uit het afvalwater. We zijn het tweede waterschap in Nederland met zo’n PACAS-installatie. Minister Mark Harbers: “Ik vind rioolwaterzuiveringen steeds fascinerender. De vele innovaties die er plaatsvinden zegt veel over de denk- en daadkracht van de waterschappen.”

Groen-blauwe handdruk voor werkgroep Natuur en Landschap IVN Asten-Someren

07_A9_3974 verkleind

Op zondag 5 maart reikte dagelijks bestuurslid Ernest de Groot de groen-blauwe handdruk uit aan de werkgroep Natuur en Landschap van IVN Asten-Someren. Gerard Claassen, coördinator en kartrekker van de werkgroep, nam de prijs in ontvangst. Dit gebeurde in Museum Klok & Peel, na de openingshandeling voor projecten van ‘t Aa-dal Zuid. IVN Asten-Someren was bij deze projecten van begin af aan nauw betrokken.

11 mogelijke oplossingen voor de aanpak van het hoogwater in en rond ’s-Hertogenbosch in beeld

230310_Kaart bouwstenen HOWABO

In juli 2021 stonden grote delen van Limburg in korte tijd onder water. Hoogwater en extreme buien, een gevolg van klimaatverandering, veroorzaakten dit hoogwater. Enorme schade was het gevolg. Dit kan ook in de regio ’s-Hertogenbosch gebeuren. De waterschappen, gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat zijn daarom samen aan de slag om ’s-Hertogenbosch en omgeving te beschermen tegen hoogwater. We hebben voor nu 11 mogelijke oplossingen bedacht en deze werken we verder uit.

Korting op je regenton in Helmond!

Regentonnenactie Helmond_1

Woon je in Helmond? Dan krijg je van 5 maart tot en met 5 mei €30 korting op de aankoop van een regenton. De coupon vind je op Korting op je regenton – Alle Lichten op Groen. Daar kun je meteen zien op welke plekken je deze kunt inleveren en de voorwaarden lezen.

Maasheggenvlechten trekt maar liefst 3000 bezoekers!

Maasheggen_6

Zondag 12 maart organiseerde Stichting Landschapsbeheer Boxmeer het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten op Portaal de Vilt. En traditiegetrouw probeert een team van Aa en Maas ook weer om de Gouden Hiep te bemachtigen. Toeschouwers konden komen kijken om de vlechtteams aan het werk te zien. Naast het vlechten waren er ook diverse andere activiteiten. Vooral voor kinderen is er van alles te beleven. Tussen de 3000 bezoekers waren ook de commissaris van de koning, Ina Adema en de nieuwe burgemeester van Land van Cuijk, Marieke Moorman.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.