Nieuwsservice 24 augustus 2023


logo-header
Nieuwsservice 24 augustus 2023

Ga mee scheppen voor schoon water op World Cleanup Day!

scheppen voor schoon water 1

Op 16 september is het World Cleanup Day. Die dag vragen wij extra aandacht voor het belang van schoon water en organiseren wij samen met andere partijen het event ‘Scheppen voor schoon water’. We roepen mensen op om ons te helpen met het rapen van zwerfafval op en rond het water. Dat kan met een SUP, kano of wandelend langs de oever.

Onderwaterlassen en beton storten: damwanden Spuisluis Crevecoeur in onderhoud

Pim Rijkers

We herstellen de damwanden bij de spuisluis van Crèvecoeur in ‘s-Hertogenbosch om ze te behouden voor de toekomst. Deze spuisluis in de Oude Dieze regelt het waterpeil in de Dieze. De damwanden bij de uitstroom van de spuisluis zijn toe aan onderhoud. Ook wel de uitstroomconstructie genoemd. Daarom voeren herstelwerkzaamheden uit om de functionaliteit van de waterkering, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van het gebied te behouden. DTV Nieuws nam een kijkje en interviewde onze senior medewerker werktuigbouwkunde Pim Rijkers.

Vacature senior business-analist

Vacaturefoto Marlon en Joep-large

Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? En vind je het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Dan is Aa en Maas dé plek waar je moet zijn! We zoeken een senior business-analist die gaat zorgen voor het optimaal inrichten en uitvoeren van het thema businessanalyse in onze hele organisatie. Bekijk de vacature en solliciteer.

Pas op: op veel plekken in ons gebied blauwalg. Onze onderzoeksmedewerker waterkwaliteit Hanneke legt uit wat blauwalg is en hoe je het herkent

Omslag klein

Nog vakantie en warme dagen met veel zon. Ingrediënten voor plezier en lekker wandelen met de hond, zwemmen en recreëren bij het water. Maar pas op, want op veel plekken in ons werkgebied zit blauwalg. Bij aanraking met of inname van blauwalg bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Wat is blauwalg en wat moet je doen als je er per ongeluk toch mee in aanraking bent gekomen? Onze onderzoeksmedewerker waterkwaliteit Hanneke van Zuilichem legt het je in deze video helemaal uit.

Bezoek gratis onze gemalen Van Sasse en Caners

2023-8-17-gemaal-van-sasse-caners

Duik in een stukje geschiedenis van ons waterschap. Iedere laatste zondag van de maanden t/m september stellen we gemaal Van Sasse in Grave en museumgemaal Caners in Gewande gratis open voor publiek. Rondleiders leggen je uit hoe een gemaal werkt en nemen je mee terug in de tijd. Met als kers op de taart een Efteling-waardige virtuele expositie in gemaal Van Sasse! Kom tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.