Nieuwsservice 17 november 2022


logo-header
Nieuwsservice 17 november 2022

Excursie werkgebied Leegveld op 26 november

excursie project leegveld 26 november

Het einde van de uitvoeringsfase voor project Leegveld komt in zicht. De aannemer verricht in het veld de laatste werkzaamheden voor het hoogveenherstel in de Deurnsche Peel. Op zaterdag 26 november 2022 organiseren we met aannemer Wetering en Staatsbosbeheer nog een keer een wandeling in het werkgebied. Ga je mee?

De Wereld Spoelt Door

2022-11-16-nederland-spoelt-door

En wij in Nederland ook. Dagelijks spoelen we zo’n 35 liter water door de wc of het afvoerputje. Maar helaas worden ook dingen die niet in de wc thuishoren doorgespoeld. Zoals vochtige doekjes, maandverband, tampons en condooms. Daarom roepen we je in de aanloop naar Wereld Toiletdag op 19 november op om alleen de 3 P’s door te spoelen: poep, plas en (wc-)papier! Want wat niet in het riool komt, hoeven wij er ook niet uit te halen.

VIP-programma bij waterschap Aa en Maas van start!

2022-15-11-vip-programma

Op dinsdag 15 november was de aftrap van ons nieuwe VIP-programma. Dit leertraject is samengesteld voor onze VakInhoudelijke Professionals (afgekort VIPs). Denk daarbij aan technische medewerkers en ecologen. Zij leveren een grote bijdrage aan de realisatie van het werk van ons waterschap. We vinden het belangrijk dat deze groep medewerkers alle ruimte krijgt om zich te blijven ontwikkelen. Maar liefst 32 vakinhoudelijke professionals startten vandaag met dit programma!

Maaiseizoen 15 november geëindigd

2022-11-14-maaiseizoen-najaar

Op 15 november eindigde de tweede ronde van het maaiseizoen. Hiermee kwam het maaiseizoen ten einde. We maaiden ook dit najaar vele kilometers sloten en beken om te voorkomen dat deze dichtgroeiden. Dit draagt bij aan een goede aanvoer en afvoer van water, bij bijvoorbeeld hevige regenval.

18 november vergadering Algemeen Bestuur

2022-11-14-waterschapshuis-pettelaarpark

Op vrijdag 18 november vergadert ons Algemeen Bestuur om 10.30 uur. De vergadering wordt gehouden in vergaderzaal 4.29 van het Waterschapshuis in ’s-Hertogenbosch. Je kunt de vergadering ook volgen via een livestream.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.