Nieuwsservice 9 juni 2022


logo-header
Nieuwsservice 9 juni 2022

Een klimaatbestendige Oeffeltse Raam: op naar de uitvoering!

Ondertekening uitvoeringsovereenkomst Oeffeltse Raam

Woensdag 8 juni jl. ondertekenden Peter van Dijk, lid dagelijks bestuur waterschap Aa en Maas en wethouder David Sölez van de gemeente Land van Cuijk een uitvoeringsovereenkomst voor de herinrichting van de Oeffeltse Raam. Met deze ondertekening kunnen de voorbereidende werkzaamheden van start gaan. De beek wordt aangepast zodat deze beter de gevolgen van de klimaatverandering op kan vangen.

Doe mee: vang waterdiertjes en help de waterkwaliteit in kaart te brengen

01-Foto-Waterdiertjes-slogan-HR-scaled

Wil jij de natuur een handje helpen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er onderwater leeft? Ga op stap met een schepnet en help waterschap Aa en Maas om de waterkwaliteit in kaart te brengen.

In kletsnat Pinksterweekend weekend meer regen dan normaal in de hele maand

weer-regen-storm-dynamisch-beekdal-Den-Dungen (2)

Het pinksterweekend was kletsnat. Vooral zondag 5 juni viel er heel veel regen. Het natst was het rond Den Bosch, Berlicum en Rosmalen. Daar viel ongeveer 100 mm, rond Veghel ongeveer 70 mm. Dat is extreem veel. Normaal valt er in de hele maand juni ongeveer 65 mm regen. De zware regenval heeft op verschillende plekken in ons werkgebied geleid tot overlast.

Beter inspelen op weersextremen met 360 slimme stuwen

2022-06-06-slimme-stuwen_1

Van piekbuien tot droge periodes. We moeten steeds beter inspelen op weersextremen. En dat doen we onder andere door het automatiseren van onze stuwen. Inmiddels zijn al meer dan 360 stuwen geautomatiseerd.

Waterbericht mei 2022

Waterbericht mei 2022

Mei begon droog. Maar vooral in de tweede helft van de maand vielen er verspreid over ons werkgebied (onweers)buien. Daarbij was mei vrij koel. Die combinatie zorgde ervoor dat het niet nog droger werd. In het zuiden van het werkgebied valt al het hele jaar opvallend minder neerslag dan in de rest van het gebied. Het zuiden is daarom ook het droogst.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.